Frans Kerkhoff exposeert in Kunsthuis Wijchen

Details

Zaterdag 1 april 2023 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 13
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 23 april 2023

In de tentoonstelling Shaped Canvas toont Frans Kerkhoff zijn nieuwste werken geschilderd op canvas.

Frans Kerkhoff werd geïnspireerd door kunstenaars als Frank Stella, Lucio Fontana en de zwarte schilderijen van Ad Reinhardt. Na jaren van onderzoek en flink schilderen begon zich voor hem af te tekenen wat de bedoeling was: werk maken met een emotionele lading, vertolkt in abstracte schilderijen. De energie van het doek straalt af op de kijker, die zich mee kan laten nemen door het werk. ‘Voor mij is het belangrijk dat de doeken ademen’, zegt de kunstenaar er zelf over.

Soms zijn de schilderijen zwart of geheel wit, soms in kleur. Misschien lijkt wat je ziet eerst toeval of chaotisch, maar bij nadere beschouwing ontdek je dat het bewust ontstaan is, dat het de bedoeling is van wat je ziet.

In de verschillende ruimtes van het Kunsthuis is het werk gerangschikt op kleur en ontstaansdatum en geeft zo een goed beeld van een schilderkunstige ontwikkeling.

Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 1 t/m 23 april, zaterdag en zondag 12- 17 uur, ook Tweede Paasdag. Toegang gratis.

Leeftijd
Alle
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Creativiteit
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Herman Coumans
Herman heeft nog niets over zichzelf geschreven.