Details

Zaterdag 25 juni 2022 tussen 20:00 en 22:00
Afgelopen
Protestantse Kerk Grave
Bagijnenstraat, Grave, Nederland

Op zaterdagavond 25 juni a.s. komt zanger-gitarist  Emanuel Pessanha met zijn donkerbruine stem optreden in de Bagijnenkerk te Grave. Hij wordt muzikaal bijgestaan door gipsygitarist Manito, die speciaal voor dit optreden ook enkele nummers zal spelen op de viola Braguesa, een authentiek Portugees instrument.  

Met zijn passievolle liederen neemt Emanuel Pessanha zijn luisteraar mee op een muzikale reis. Zijn repertoire is gebaseerd op elementen van de traditionele Portugese muziek en de fado. Emanuel is geboren op São Miguel, een van de eilanden van de Azoren.  Sinds 1988 is Nijmegen zijn thuishaven geworden. Met zijn band Quatro Ventos weet hij de belangrijkste podia te bereiken. Manito houdt met zijn vurige spel een muzikale dialoog met Fado zang van Emanuel.  Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’   Dit optreden belooft een mediterrane avond vol saudade (Portugese weemoed) en muzikaal vuurwerk. 

De Bagijnenkerk heeft een schitterende akoestiek voor zo’n concert. Het adres is Bagijnenstraat 1 5361 EM Grave

Aanvang is om 20.00, entree: €15 contant af te rekenen aan de kassa. Reserveren via of via 06-23259107

Leeftijd
12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Cultuur en natuur, Evenementen, Zingen en muziek maken
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Manito Manito
gipsy flamencogitarist ... Lees meer