Details

Zaterdag 25 juni 2022 tussen 09:30 en 12:00
Afgelopen
Graafseweg 570, Wijchen

Heb jij zin in een zonnig feestje? En wil je tegelijkertijd iets leren en ervaren over de werking van het bijzondere Sint Janskruid?

Voel je welkom om samen op pad te gaan! Vanaf de naamdag van Sint Jan, op 24 juni, verschijnen traditiegetrouw de gele bloemen van het Sint Janskruid - Hypericum perforatum. 

Dit kruid staat bekend om zijn brede geneeskrachtige werking. Zo kan het helpen bij spierpijn en ook werkt het desinfecterend op de huid en kalmerend op ons zenuwstelsel.

We trekken erop uit om te genieten van de natuur en bij geschikt oogstweer plukken we van het kruid en de bloemen voor eigen gebruik. We maken op verschillende niveaus contact met de plant en maken er een bloemenfeestje van!

Je krijgt praktische tips en weetjes voor het gebruik van het kruid en gaat naar huis met zelf geplukte Sint Jansbloemen en recepten zodat je thuis aan de slag kan!

We verzamelen aan de Diemewei en fietsen vandaar uit naar de locatie in de Vennen.

Meenemen: schaar, linnen tas of doek om de bloemen in te verzamelen, drinkbeker

Inclusief kruidenthee en recepten

Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers

Aanmelden kan via onderstaande link tot en met 21 juni. Je hoort op woensdag 22 juni of de activiteit doorgaat.

https://www.bewustgezond.com/ticket-webshop 

Leeftijd
18 - 50
Dorp
Alverna, Wijchen
Thema
Cultuur en natuur, Ontmoeten, Zorg en gezondheid
Wijk/dorp
Alverna

Over de organisator

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde
Met natuurlijke middelen help ik mensen met chronische klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid, opgejaagd gevoel, lage weerstand, hooikoo...... Lees meer