expositie Ria Tharner en Lisa Böll in het Kunsthuis

Kunstkring Wijchen

Details

Zondag 26 september 2021 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Donkerstraat 8, Wijchen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 3 oktober 2021

Voor Lisa Böll is deze expositie van vijf decennia schilderijen, tekeningen en collages een onderzoek naar haar drijfveren en verbanden in haar werk. Zij stelt zich de vraag in hoeverre er sprake is van een artistieke identiteit in een leven dat zich voor een groot deel buiten het atelier afspeelt -als moeder en echtgenote, geestelijk verzorger en docente.

 En ook: of bezoekers van onbewust en spontaan kijken komen tot verinnerlijking, een proces waarbij de materie - verf, papier, doek, maar ook techniek - ondergeschikt raakt aan een innerlijke dialoog.

In het werk van Ria Tharner is de rivier de leidraad. Haar foto’s laten verstilde impressies zien van vondsten in en op het water. Raadselachtige vormen en kleuren zetten de kijker op het verkeerde been, omdat alles lijkt op alles - behalve op het voor de hand liggende. Reflecties en werelden vallen samen in een ’frame’ .

In haar ruimtelijk werk combineert Ria natuurlijke materialen, zoals drijfhout, met voorwerpen die een voorlopige plek hebben gevonden langs de rivier. De complexe, vitale beelden vertellen het verhaal van het water, de uiterwaarden en de elementen, en suggereren ‘de onderstromen’ van het leven.

Leeftijd
Alle
Dorp
Wijchen
Thema
Creativiteit
Wijk/dorp
Achterlo, Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen, Kerkeveld, Huurlingsedam, Leur, Niftrik, Wijchen, Wijchen Centrum, Wijchen Noord, Wijchen Oost, Wijchen West, Wijchen Zuid, Woezik

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer