expositie 'De Beuk' van Susan Reijnders en Wietske Hellinga

In de Oude Victor

Details

Zondag 26 september 2021 van 13:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Oude Sint-Victorkerk
Kruisstraat, Batenburg, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zondag tot en met 26 september 2021

De laatste expositie van dit seizoen in de Oude Victorkerk in Batenburg toont werk dat direct verbonden is met de kerk: de prachtige beuk van meer dan honderd jaar oud die voor de kerk staat inspireerde Susan Reijnders en Wietske Hellinga tot een gezamenlijk project van twee jaar waarvan nu de resultaten te zien zijn.

beuk, bodem en blad

Alle aspecten van de boom -de wortels-stam-bladerdek- in verschillende seizoenen zijn door de twee kunstenaars vertaald in originele werkstukken.  Susan Reijnders maakte monumentale inktschilderingen op papier (van 2 bij 3 en 2 bij 4 meter) van de kolossale voet van de beuk. Wietske Hellinga maakte, geïnspireerd door het bladerdek, een aantal Hemelse Vazen.  en kwam pas na verloop van tijd uit bij de bodem. Ook werkten beide kunstenaars in één atelier aan gezamenlijke werkstukken, zoals Spiegelingen: porseleinen reliëfs die Wietske maakte en die Susan beschilderde.


Leeftijd
12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Creativiteit, Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Batenburg

Over de organisator

In de Oude Victor
In de Oude of St-Victorkerk in Batenburg worden 's zomers exposities georganiseerd van hedendaagse kunstenaars. Van mei tot in september...... Lees meer