Kidszomerweken op kasteel Hernen

Details

Woensdag 15 september 2021 tussen 13:00 en 17:00
Afgelopen
Dorpsstraat 40, Hernen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag en woensdag tot en met 15 september 2021


Kasteel Hernen is deze zomer extra leuk om te bezoeken. Iedere openstellingsdag is er iets speciaals te doen of te beleven in het kader van de ‘kidszomerweken’. Elke dinsdag kan je naar een muzikale voorstelling of de stoere drakologie-cursus volgen. Op de woensdagen gaan we op pad met de boswachter, om te ontdekken wat er in de omgeving van het kasteel te zien is. Wil je je handen uit de mouwen steken, dan moet je op de donderdagen komen. Help een handje mee met kasteelse klusjes. In de weekenden kun je zomaar ambachtslieden, muzikanten of bewoners tegenkomen, want dan staat alles in het teken van de middeleeuwen.

 

Naast deze extra activiteiten is er ook de rondgang door het oude kasteel met de ‘pratende’ lantaarn en beleef je op zolder de spectaculaire presentatie over de ingestorte toren. Op de woensdagen kun je ook in de avonduren het kasteel bezoeken en vertellen gidsen de verhalen. Er is dus deze zomer van alles mee te maken op en om het kasteel!

 

Dankjewellebellen

 

Dinsdag 20 juli is de nieuwe voorstelling te zien van Theater de Rode Maan.
 Hanna'floor de Roos is weer terug met deze nieuwe muzikale en interactieve voorstelling die in de tuin van het kasteel opgevoerd zal worden. 

Buiten is er nog veel meer te zien, te horen en te vinden. De boswachter neemt je op woensdag 21 juli mee langs het kasteel en door het bos. Onderweg vertelt hij over van alles wat je tegenkomt en ga je zelf aan de slag met leuke vragen, opdrachten en ontdek je zo van alles.

 

Reserveren voor deze activiteiten en het kasteelbezoek is verplicht via www.glk.nl/hernen . Hier is ook het actuele programma te vinden.

Leeftijd
Alle
Dorp
Hernen
Thema
Evenementen
Wijk/dorp
Hernen

Over de organisator

Martine Slagter
Medewerker communicatie, Geldersch Landschap & Kasteelen ... Lees meer