expositie Wanda Janota - assemblages en globetrotters

In de Oude Victor

Details
Zondag 13 juni 2021 tussen 13:00 en 17:00
Afgelopen
Oude Sint-Victorkerk
Kruisstraat, Batenburg, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zondag tot en met 27 juni 2021

Wanda Janota maakt assemblages , die ze vaak baseert op een foto die wat vervreemdend is, uit balans, uitdagend en bijzonder. Daaruit verwijdert ze elementen en voegt er nieuwe materialen aan toe zoals ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen. Zo ontstaat een theaterachtig schouwspel.

Over het maakproces zegt Wanda Janota zelf:

Mijn werkstukken slagen gewoonlijk dán het beste, wanneer het bewuste willen en het ‘toeval’ zich harmonieus met elkaar verbinden. Hierbij kom ik keer op keer voor verrassingen te staan en leer ik daarop in te spelen. Het is fijn om te eindigen met een assemblage die je onmogelijk van tevoren had kunnen bedenken. Dat maakt me blij en trots.

Globetrotters

In het afgelopen jaar werkte Wanda Janota  aan het project 'Globetrotters - in de ban door een pandemie'.  Globetrotters willen ontdekken, verkennen, zich verbazen, zien hoe andere bewoners van de globe leven en werken, hun culturen leren kennen en genieten van de natuur. Ze gaan op zoek naar dat wat ze nog niet kennen. Maar wat gebeurt er met globetrotters als ze in een pandemie verstrikt raken? Geen kant op kunnen? Hoe vinden zij dan hun draai?

Een aantal van hen zal in de Oude Victor te zien zijn.

De expositie is te bezoeken van 6 t/m 27 juni op zondagen van 13 tot 17 uur. Toegang is gratis. Meer informatie op www.indeoudevictor.nl.

Leeftijd
12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Creativiteit, Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Batenburg
Over de organisator
In de Oude Victor
In de Oude of St-Victorkerk in Batenburg worden 's zomers exposities georganiseerd van hedendaagse kunstenaars. Van mei tot in september...... Lees meer