MEERkunstenaars -meer werk van de makers van MEERkunst

Kunstkring Wijchen

Details

Zondag 9 augustus 2020 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 22-24
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zaterdag en zondag tot en met 9 augustus 2020

Naast de expositie MEERkunst op het Wijchense Meer is er in het Kunsthuis gedurende enkele weekeinden een expositie over de kunstenaars die een werk hebben bijgedragen. Deze tentoonstelling in het voormalig Gemeentehuis werd samengesteld  door Peter van den Heuvel en lat de bezoeker nader kennismaken met de makers van de dertien werken die deze zomer op het Wijchense Meer te zien zijn, rond het thema ‘Vrijheid’.

veel te zien

Voor wie de werken in het Meer gezien heeft, zal het niet als een verrassing komen dat de expositie in het Kunsthuis zeer gevarieerd is. De kunstenaars tonen ruimtelijk werk, tweedimensionaal werk en installaties die een beeld geven van hun drijfveren en fascinaties. Sommigen dragen werk bij dat een andere kijk geeft op ‘Vrijheid’. Er zijn miniaturen van werk in het water, die details tonen die op afstand onontdekt blijven, en er is materiaal dat laat zien hoe het werk tot stand is gekomen:  ‘the making of…’. Ook zijn er video’s die de bezoeker een blik gunnen op wat de kunstenaars bezighoudt.

Het geheel is een unieke expositie geworden die op velerlei manieren een licht werpt op de kunstenaars achter de werken van MEERkunst.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 25 juli t/m 9 augustus; op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. 

Over de expositie MEERkunst -'vrijheid' op het water lees je alles op meerkunst.info

Leeftijd
12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Wijchen
Thema
Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer