MEERkunst -'vrijheid' op het water

Kunstkring Wijchen

Details

Vrijdag 14 augustus 2020 van 00:00 tot 23:55 uur
Afgelopen
Meerdreef
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 13 september 2020

MEERkunst, een buitenexpositie rond het thema ‘Vrijheid’, op het water van het Wijchens Meer, is  vanaf 27 juni te zien, met werken van twaalf kunstenaars. Een dertiende werk is gemaakt door leerlingen van het MaasWaal College. 

De expositie is een initiatief van KunstKring Wijchen, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid. De werken verbeelden het thema ‘vrijheid’ elk op een heel eigen wijze, variërend van klassieke figuratieve beelden en abstracte sculpturen tot werk dat niet zomaar in een hokje past.

De wandelpaden rondom het Meer leiden langs alle werken. De verschillende kunstwerken, temidden van water en groen, nodigen uit tot nadenken over wat vrijheid inhoudt -toen en nu, voor onszelf en voor anderen.

Op diverse plaatsen in Wijchen (o.a. servicebalie AH, Huis van de Gemeente, Kunsthuis) zijn gratis routeboekjes af te halen.

Kunstenaars: Imke Beek, Petry Claassen, vGtO, Remy M.J. Habets, Yvonne Halfens, Rosalinde van Ingen Schenau, Heleen Langkamp, Umberto Lemmens, Matthé van Oostrom, Gígja Reynisdóttir, Antoon Versteegde, Thea van Vliet.

De expositie duurt t/m 27 sept

meer op www.meerkunst.info

Leeftijd
Alle, 0 - 6, 6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen
Thema
Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Wijchen Centrum

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer