Maria...en...De Rozenkrans

Museum De Kijkzolder

Details

Zondag 25 juni 2023 van 12:00 tot 13:30 uur
Over 2 weken
Oosterweg 4, Wijchen

Terwijl kerken in parochies aan de eredienst onttrokken worden, groeit het aantal Mariakapellen. Terwijl het aantal gelovigen dat in het weekeinde eucharistie viert afneemt, zien we dat het aantal kaarsjes dat opgestoken wordt in kapellen toeneemt. Ere wie ere toekomt. Maria wordt vereerd als Onze-Lieve-Vrouw ter Nood, van Altijddurende Bijstand enz.. Ze wordt voor alles en nog wat aangeroepen. Kapellen worden gebouwd , bedevaartsplaatsen ontstonden en processies werden ter ere van haar gehouden.

In het parochiemuseum De Kijkzolder, Oosterweg 4 te Wijchen, staan tijdens de huidige deeltentoonstelling “Maria…en…De Rozenkrans” heel veel Mariabeelden uitgestald. Mooi om er eens langs te lopen.

Tevens zijn er tientallen rozenkransen te zien. U bent er van harte welkom. Het museum is elke laatste zondag van de maand open van 12.00 tot 13.30 uur, behalve in de maanden juli en augustus. Verder zijn er vele attributen te zien uit het Rijke Roomse Leven. De moeite waard om het museum eens te bezoeken.

Leeftijd
Alle
Thema
Evenementen
Wijk/dorp
Wijchen Centrum
Dorp
Wijchen

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Museum De Kijkzolder
Het museum laat de rijkdom van de liturgie zien in de tijd van het Rijke Roomse Leven en hoe parochie en gezin toen het geloof beleefden....... Lees meer