expositie Tonny Faessen - schilderijen

Kunstkring Wijchen

Details

Vrijdag 1 november 2019 van 12:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kasteellaan 22
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 10 november 2019

Tonny Faessen word geïnspireerd door water, lucht, licht en de leegte van landschappen. Zij begeeft zich in het gebied tussen figuratie en abstractie. Zij gebruikt een sober kleurenpalet en duidelijk zichtbare schildertechnieken, waarbij elk overbodig detail wordt weggelaten. Op die manier probeert zij de essentie van haar onderwerp in beeld te brengen.

loopbaan

Tonny Faessen is eind jaren 80 bij de Lindenberg in Nijmegen begonnen met schilderen en niet lang daarna ook met fotografie. Na een onderbreking van enkele jaren heeft zij in 2012 het schilderen weer opgepakt bij Jos van Gessel, beeldend kunstenaar in Nijmegen. Jos van Gessel is een grote inspiratiebron voor Tonny Faessen.

waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, Kasteellaan 22-24 (zijde Europaplein), Wijchen) van 25 oktober t/m 10 november, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. 

Leeftijd
6 - 12, 12 - 18, 18 - 50, 50 +
Thema
Cultuur en natuur
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

Kunstkring Wijchen
KunstKring Wijchen zet zich in om kunst in Wijchen en kerkdorpen op de kaart te zetten. Wij organiseren lezingen, exposities, ontmoetinge...... Lees meer