Expositie portrettekeningen Amy-Joy Jalloh

de Bibliotheek Wijchen

Details

Woensdag 23 oktober 2019 van 09:30 tot 17:00 uur
Afgelopen
Campuslaan 8
Wijchen, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 31 oktober 2019

Toen de Hernense Amy-Joy Jalloh in 2018 haar studie Communicatie en Multimedia Design al na een paar weken moest staken i.v.m. energiegebrek als gevolg van de ziekte van Lyme, kreeg zij hierdoor de kans om haar passie voor tekenen te (her)ontdekken.

Als klein meisje tekende zij altijd al erg veel maar gedurende de jaren op de middelbare school kwam zij hier geleidelijk aan steeds minder aan toe, vooral nadat zij ziek werd, omdat ze toen al haar aandacht en energie nodig had om op school bij te kunnen blijven. 

Waar Amy eerder vooral dieren en stripfiguurtjes tekende, wilde ze na het staken van haar studie toch ook eens een poging wagen om een portret te tekenen. Dit vond zij zo leuk dat ze vervolgens het ene na het andere portret begon te tekenen, eerst alleen met potlood maar na verloop van tijd ook steeds meer digitaal op haar IPad, zowel in zwart-wit alsook in kleur. Dat ging haar zo goed af dat het haar vervolgens wel leuk leek om haar werk een keer tentoon te kunnen stellen. Dankzij de inspiratiewand kan dit nu ook. De portrettekeningen van Amy zijn te zien van zaterdag 5 oktober tot en met donderdag 31 oktober 2019.

Wie nu meteen al benieuwd is naar het werk van Amy, kan ook een blik werpen op haar art-account op instagram: https://www.instagram.com/amys_creationss/

Leeftijd
Alle
Thema
Creativiteit, Evenementen
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

de Bibliotheek Wijchen
Voor kennis en verhalen ga je naar de Bibliotheek Wijchen! We bieden diverse taalcursussen aan, digitale ondersteuning, leuke (jeugd)acti...... Lees meer