Winterbanket - 14 December - Kasteel Hernen

Het Historisch Banket

Details

Zaterdag 14 december 2019 van 18:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Dorpsstraat 40
Hernen, Nederland

Winterbanket in middeleeuwse sferen......

Op zaterdagavond 14 december 2019 verwelkomt Het Historisch Banket Koning Winter te Kasteel Hernen. Boeren, burgers ende buitenlui zijn uitgenodigd aan te zitten aan een groots middeleeuws banket vol heerlijk eten en drinken, muziek, vermaak en vertier. Een culinaire theatrale avond in middeleeuws thema.

Op de binnenplaats van het romantische kasteel wachten warme wijn en behaaglijke vuren de gasten op. Binnen, in de sfeervolle ridderzaal, ontmoet u onze kokkin Sacha van Toen Ter Tafel. Zij heeft een heerlijk winters banket bereid. 

Tijdens de avond brengt muziekgroep Anderfolk prachtige middeleeuwse volksmuziek uit alle windstreken. Deze muzikanten reizen van markten naar herbergen door gans het land en betoveren deze avond Hernen met hun klassieke instrumenten.

U wordt ontvangen door onze stadsomroeper ende gids Hubertus. Hij zal deze avond een speciale rondleiding verzorgen door het kasteel met als thema: “Hoe werd een kasteel eigenlijk gebouwd?”

Het Melkmeisje van Vermeer is speciaal voor deze avond uit haar schilderij gestapt en biedt u de unieke gelegenheid om zelf eens in dit schilderij te stappen en u te laten vereeuwigen met haar. 

Het Winterbanket; een winterse middeleeuwse ervaring om nooit te vergeten!

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen. Hoe vroeger men zijn plaats zeker stelt, hoe minder dukaten men betaalt, dus ga snel naar  www.hethistorischbanket.nl/winterbanket voor meer informatie aangaande tarieven, programma, menu, tijden, etc.

Leeftijd
Alle
Thema
Recreatie en ontspanning
Wijk/dorp
Hernen

Over de organisator

Het Historisch Banket
Middeleeuwse feesten voor besloten gezelschappen... Lees meer