Wijwijchen.nl

Inloggen of inschrijven

Museum Kasteel Wijchen: Kunstenares Leny van Elk schildert in De Tuun               

                                                             

                                          

                                                                   

Op zondag 25 augustus 2019 wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in museumtuin De Tuun komen schilderen.

Leny van Elk is een kunstenares uit Leur, een van de kerkdorpen van de gemeente Wijchen. Leny van Elk heeft zich na haar opleiding tot beeldhouwster aan de Stadsacademie in Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht verrassend toegelegd op de fragiele techniek van het aquarelleren. De laatste tien jaar heeft het werk een gestage ontwikkeling doorgemaakt van figuratief naar abstract. Daarnaast geeft zij als bevoegd docenten aquarel- en tekenlessen.

Tijdens de kunstmarkt zal Leny van Elk, indien het weer het toe laat, met enkele cursisten komen schilderen in De Tuun. Ook vrijwilligers van het museum zullen aanwezig zijn om geĂ¯nteresseerden meer over de museumtuin en de gewassen die er groeien te vertellen.

Tijd

De Tuun is van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken. Leny van Elk en haar cursisten schilderen van 11.00 uur tot ca. 16.00 uur.

Prijs

Deze dag kost een bezoek aan alleen De Tuun slechts € 1,00 per persoon.
Bezoekt u ook het museum dan is bezoek aan De Tuun inbegrepen bij het museumticket.

Deel dit bericht!