Details

Maandag 4 maart 2024 van 09:30 tot 11:30 uur
Afgelopen
Zuiderpoort 56, Wijchen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 1 april 2024
Seniorenorkest De Huttenkamp heeft als vestigingsplaats Wijchen, maar heeft leden uit de verre omtrek. Het orkest is opgericht in 1985 en bestaat dit jaar 36 jaar. Het orkest heeft een fanfare- en harmoniebezetting, bestaande uit 22 leden. Momenteel zijn de leeftijden van onze leden tussen de 66 en 88 jaar. De instap leeftijd is meestal vanaf 50 jaar, maar ook jongeren zijn van harte welkom.Om lid te worden van het orkest is A-niveau of gelijkwaardig niveau vereist.


De ledenbezetting is een mix van oude rotten die het na “het grote werk” wat kalmer aan willen doen en wat jongere senioren die zich graag laten meetrekken door de ervaren muzikanten. Dit leidt tot een mix van gezelligheid en onderlinge verbondenheid.De dirigent is de nog jonge enthousiaste Bryan Verel die de repetities op serieuze manier leidt en de puntjes op de “i” zet. We zijn ook vooral een gezellige club muzikanten.Ons repertoire bestaat uit afwisselend Egerländermuziek en andere bekende muziek wat iedereen herkent. 


Er wordt op maandag in de ochtend van 09.30-11.30 uur gerepeteerd in Wijkcentrum Wijchen Zuid en het aantal optredens varieert tussen de 8 en 12 per jaar.Door de coronatijd heeft dit allemaal stilgelegen maar de repetities zijn, wanneer dat kon zowel binnen als buiten doorgegaan, zodat de muziekkwaliteit toch op peil bleef.   We zijn klaar om op te treden zodra dat kan.


In die 36 jaar traden we veel op voor bewoners van verzorgingshuizen in Wijchen en omliggende dorpen, speelden we tijdens de 4-daagse, de 4 mei dodenherdenking en de Kasteelfeesten in Wijchen en het jaarlijkse donateursconcert in zaal Sterrebosch. Eerder speelden we ook op de Wijchens Taptoe, die helaas niet meer gehouden wordt.


3 jaar geleden bestond het orkest nog uit 32 leden. Helaas door overlijden, ziekte en lichamelijke beperkingen is het aantal muzikanten nu gedaald naar 22. Juist de toch al kwetsbare secties van het orkest,  de klarinet- en trombonesecties, werden hard getroffen. Het gevolg is dat er geen klarinetbezetting en slechts 1 trombone in het orkest speelt. Ook de trompetsectie kampt met ziekte, zelfs de bugels zijn kwetsbaar.


Kortom: we hebben dringend muzikanten nodig die de genoemde secties komen versterken. Het zou toch jammer zijn dat zo’n leuk orkest wegens onderbezetting niet meer zou kunnen optreden en Wijchen onze muziek moet gaan missen. Aanmelden of wilt u meer informatie? Mail dan naar:


Leeftijd
Alle
Thema
Buurt en leefbaarheid
Wijk/dorp
Alverna, Balgoy, Batenburg, Niftrik, Wijchen, Woezik
Dorp
Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Wijchen

Over de organisator

Wijkcentrum Wijchen Zuid
Samen werken aan een gezellig en actief Hart in Wijchen Zuid!In 2017 hebben we een activiteitencommissie in het leven geroepen en zijn ha...... Lees meer