Details

Woensdag 25 september 2019 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Campuslaan 6
Wijchen, Nederland

Ongeveer 3 miljoen mensen in Nederland heeft last van psychische klachten. De kans is dus heel groot dat je iemand in je omgeving kent; je collega, partner, vriend, familie, of beroepsmatig, je komt het overal in de maatschappij tegen.

Op 11 september is de aftrap van het voorlichting café’ GGZ geweest. Tijdens deze gratis avonden wordt door Miranda van Amersvoort op een laagdrempelige manier het hoe en wat van een psychiatrisch probleem uitgelegd.

De avonden zijn van 20.00 – 21.30 uur en worden gegeven op de Vloer in de bibliotheek. Deze bijzondere ruimte zorgt voor een open sfeer, maar je hebt toch enige privacy. Aanmelden graag, maar spontaan binnenlopen kan ook!

Miranda van Amersvoort heeft 25 jaar ervaring in de GGZ en werkt nog steeds met veel passie 2 dagen in de week met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast geeft ze training – voorlichting – en coaching aan hulpverleners en is ze inmiddels een trouwe gast in de bibliotheek waar ze regelmatig lezingen en themagroepen geeft www.werkbewust.nl

Programma voorlichting café GGZ

De narcistische persoonlijkheidsstoornis’ - dinsdag 21 mei
 Charmant, welbespraakt en heel zelfstandig, zomaar wat verschijnselen van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar waar ligt de grens tussen 'gezond narcisme' en een stoornis? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen, en hoe ermee om te gaan?

De borderline persoonlijkheidsstoornissen - maandag 24 juni
 Ineens wisselen van stemming, zeer heftige emoties, impulsief, vastlopen in relaties, vriendschappen, werk, enz.. Een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft veel impact op de client en de omgeving, zowel bij professionals als naastbetrokkenen. Maar wat is het precies? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en wat wel en niet te doen?

Van dipje tot depressie - woensdag 25 september
Een dipje kennen we allemaal maar na een paar dagen kan je de draad weer oppakken, maar wanneer spreek je van een depressie? Wat is het precies en welke soorten depressies zijn er? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en hoe ermee om te
 gaan?

Het hoe en wat van een psychose - maandag 7 oktober
 Meer dan 1 % van de bevolking heeft ooit een psychose gehad. Het is erg ingrijpend en vaak voor de omgeving niet te begrijpen. Wat gebeurt er in het brein met een psychose? Welke stadiums zijn er bij een psychose en hoe ermee om te gaan?

Zelfbeschadiging - woensdag 6 november
 Regelmatig worden mensen in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen door zelfbeschadiging. Het roept veel angst, boosheid en onbegrip op bij de omgeving. Wat is het precies en hoe gaat het in zijn werk? Is het een wens om niet meer te leven of staat het er los van? Hoe ermee om te gaan?

Verwarde personen of verward gedrag? - dinsdag 10 december
 We horen de term dagelijks in het nieuws en een ieder van ons vindt daar iets van. Zijn deze mensen gevaarlijk, of juist niet? Waar denk je aan bij de term? Wat is er aan de hand, neemt het toe? Hoe wordt er op dit moment mee omgegaan?  

Aanmelden kan via www.bibliotheek-wijchen.nl, deelname is gratis.

Leeftijd
18 - 50, 50 +
Thema
Zorg en gezondheid
Wijk/dorp
Wijchen

Over de organisator

de Bibliotheek Wijchen
Voor kennis en verhalen ga je naar de Bibliotheek Wijchen! We bieden diverse taalcursussen aan, digitale ondersteuning, leuke (jeugd)acti...... Lees meer