40-jarig bestaan van de Emmanuelkerk

Details

Zondag 10 april 2016 van 11:00 tot 15:00 uur
Afgelopen
Kraaijenberg 9159
6601 PM Wijchen

Op 11 april 1976 werd in de wijk Achterlo een nieuwe kerk geopend. In het begin was er nog geen kerkgebouw. De eerste vieringen waren daardoor in de basisschool 'de Piekenstulp'. Na een paar jaar werd het huidige gebouw in gebruik genomen.

Op zondag 10 april vieren we ons 40-jarig bestaan. Dat doen we met een viering om 11:00 uur gevolgd door een informeel samenzijn.

De Emmanuelkerk is een bescheiden kerk. Er is geen kerktoren en er luiden geen klokken. Toch speelt deze kerk zich regelmatig in de kijker. Naast de wekelijkse viering op zondagochtend om 09:30 uur zijn er diverse andere activiteiten.

Op de eerste zaterdag van de maand is er een 'Ontmoetingsviering' welke wordt gehouden onder de bezielende leiding van een aantal leken. Er wordt gezongen en gebeden; er zijn momenten van stilte en van meditatie en er is altijd een gebaar dat te maken heeft met het thema van de viering.

Op de tweede vrijdag van de maand is er om 09:30 uur een viering voor ouderen met koffie en thee na afloop.

In de maand mei, Mariamaand, wordt op donderdag om 19:00 uur de rozenkrans gebeden.

Elke eerste en derde woensdag staat tussen 10:00 en 11:30 uur de deur open voor wie een kopje thee of koffie wil drinken. De gesprekken volgen dan vanzelf.

Met Kerstmis en Pasen zijn er extra vieringen rond deze feestdagen. Daarnaast zijn de ziekendag op de tweede zondag van oktober en een speciale viering rond Allerzielen het vermelden waard. Verder zijn er nog regelmatig andere activiteiten.

Op deze manier willen we een warme gemeenschap vormen die hoort bij de herberg die wij willen zijn. Wie een keertje binnen wil lopen, is van harte welkom.

Een grote groep vrijwilligers maakt dit alles mogelijk.

Het adres van de kerk is Homberg 2537; de kerk ligt nabij winkelcentrum, sporthal en wijkcentrum.

Over de organisator

Voormalige gebruiker